ΤΡΑΚΟΥ ΤΙΝΑ

Η εικονα-ηχος-video-κειμενο ενδεχεται να υποκειται σε πνευματικα δικαιωματα.

Η  Τίνα Τράκου επιστρέφει και μας παρουσιάζει

μια νέα πτυχή της καλλιτεχνικής της προσωπικότητας. Πρόκειται για το νέο της Digital Single «Μη Λυπάσαι» μέσα από τη συνεργασία της με την InSideOut Music Web Promotion. Ένα ευαίσθητο χασάπικο, με μια νοσταλγία, που σε παραπέμπει στα κλασσικά  τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου. Mε φωνητική και συναισθηματική ωριμότητα, η Τίνα ευαισθητοποιεί τις πιο κρυφές μας σκέψεις για το πως τελικά στον έρωτα αλλά και στη ζωή γενικότερα, ποτέ δεν ξέρεις αν θα είσαι μόνος η αν θα καταφέρεις να γίνεις ένα με το αντικείμενο του πόθου σου.

Στην σκληρή εποχή που διανύουμε, η Τίνα Τράκου – που βρήκε το μουσικό της «άλλο μισό» στο πρόσωπο του συνθέτη και στιχουργού του τραγουδιού Νίκου Παπαδόπουλου – επιμένει με αφοσίωση στο λαϊκό τραγούδι, στους καθαρούς ήχους αλλά και στους αληθινούς στίχους που αγγίζουν την ψυχή των ακροατών όποιας ηλικίας κι αν είναι. Το τραγούδι οπτικοποιήθηκε και παρουσιάστηκε σαν ένα μικρό θεατρικό, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του AlatzaZ (Τάσου Αλατζά) με απώτερο σκοπό την άμεση ευαισθητοποίηση του θεατή απέναντι σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ) και στην προσπάθεια να αντιμετωπίζονται σαν ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, άνθρωποι με ταλέντα όπως η Νανά Τζαβάρα, που υποδύεται την ηρωίδα της ιστορίας, με αγάπη προς την τέχνη, θα πρέπει να έχουν θέση στη ζωή μας για να μας δείχνουν πως η δύναμη της ψυχής ξεπερνάει κάθε εμπόδιο και σε πηγαίνει όλο και πιο κοντά στο στόχο σου.

Η Τίνα, σαν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου “ΔΩΣΕ ΖΩΗ”, μας ξαφνιάζει ευχάριστα ξανά, δίνοντας μια ιδιαίτερη αξία στη νέα της μουσική παρουσίαση. Το μότο της…. «Η τέχνη στο βωμό της προσφοράς», μας κεντρίζει το ενδιαφέρον να ακούσουμε και να δούμε το «Μη Λυπάσαι» από πολλές οπτικές.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού, θα διατεθούν για την στήριξη του συλλόγου αρωγής παιδιών με αναπηρία “ΔΩΣΕ ΖΩΗ” και των οικογενειών τους.

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια μας παρουσιάζει …. αλλιώς το αγαπημένο τραγούδι της Λίτσας Διαμάντη σε διασκευή του γνωστού Dj και μουσικού παραγωγού Νίκου Κουρή με την βοήθεια του Χρήστου Ταμπουρατζή, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ερμηνευτικές ικανότητες και το κρυστάλλινο ηχόχρωμα της φωνής της. Φυσικά όργανα με μια ενορχήστρωση που καθόλου δεν θυμίζει το πρωτότυπο λαϊκό τραγούδι, με τον απαιτούμενο όμως σεβασμό στη μελωδική γραμμή του συνθέτη καθώς και στο μεγαλείο του στίχου.

Η Τίνα Τράκου έχει στο ενεργητικό της πολλές δισκογραφικές δουλειές, συμμετοχές σε σήριαλ και θεατρικές παραστάσεις, σπουδαίες συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Μετά από ένα δημιουργικό διάλλειμα προβαίνει στην δημιουργία μιας εταιρείας ΑΡΩΓΉΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΔΩΣΕ ΖΩΗ) με σκοπό η τέχνη, το τραγούδι , η μουσική της να μπορέσουν να βοηθήσουν τονσυνάνθρωπο που έχει ανάγκη υλική αλλά κυρίως ψυχολογική. Ο σύλλογος με την δική της συνεχή προσπάθεια και με ιδίους πόρους πραγματοποιεί θεματικές συναυλίες, τις οποίες σκέφτεται και υλοποιεί μαζί με μια ομάδα δέκα ανθρώπων (μουσικών κ ηχοληπτών) με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών τους μέσα από την λυτρωτική επαφή με την μουσική και το κοινό.  Δήμοι και Περιφέρειες έχουν στηρίξει θεαματικά την προσπάθεια αυτή και ερχόμενη η κανονικότητα ελπίζει σε ένα καλοκαίρι που θα προσφέρει μόνο χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους μας.

Η Τίνα Τράκου επανέρχεται στη μουσική σκηνή με μια διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού της δεκαετίας του ΄70 το «Άσε με να σ΄αγαπάω»  σε στίχους Μάρως Μπιζάνη και μουσική Σπύρου Παπαβασιλείου.