ΘΑΛΕΙΑ

Η εικονα-ηχος-video-κειμενο ενδεχεται να υποκειται σε πνευματικα δικαιωματα.

Στα μεσα της δεκαετιας του 60 ενα νεο παιδι απ το μονοπηγαδο της θεσσαλονικης ονοματι γιαννικος καρυπιδης γεν. το 1942, μπαινει στο χωρο της νυχτερινης διασκεδασης δημιουργωντας το δικο του λαϊκο μαγαζι στην νεαπολη γυρω στο 1967 τα γνωστα «δειλινα» με κορυφη του λαικου σχηματος τον σταυρο καμπανη.

Ενα βραδυ τον μαρτιο του 67 λοιπον ενας καλος φιλος του γιαννικου, ο βαγγελης ο ξανθος ηρθε στο μαγαζι μαζι με την κοπελα του την βαγγελιτσα και την μικρη της αδερφη την θαλεια.

εκει λοιπον ειπε στον γιαννικο οτι η μικρη με την κορδελιτσα εχει ωραια φωνη και πως θα αξιζε να την ακουσει. στην αρχη ο γιαννικος ηταν ανενδοτος. αφου κυλησε η βραδια και στο τελος εφυγε ο κοσμος, προτεινε το αφεντικο στην μικρη θαλεια να ανεβει στο παλκο. ανεβαινει λοιπον η μικρουλα και μολις τραγουδησε το «αχ ας μπορουσα» της λυδια, ολοι έμειναν αφωνοι. παγωσε το μαγαζι.

την επομενη μερα ο γιαννικος πηγε στο σπιτι της θαλειας να μιλησει στον πατερα της. αυτος ουτε που ηθελε να ακουσει οτι η κορη του θα γινει τραγουδιστρια. με τα πολλα και με τα λιγα στο τελος δεχτηκε με τον ορο να την συνοδευει ο ιδιος στο μαγαζι επειδη ηταν μικρη κοπελα.

ετσι ανεβηκε στο παλκο τραγουδωντας τραγουδια της γιωτας λυδιας με μεγαλη επιτυχια.

μετα απο ενα μηνα ο γιαννικος μιλησε με τον πατερα της λεγοντας του πως δεν χρειαζοταν να την πηγαινοφερνει και πως θα το εκανε πια ο ιδιος. για τον πεισει του ειπε οτι αγαπαει την κορη του και πως καποια μερα θα την παντρευτει.

ετσι εφτασε και η ωρα για τον πρωτο της δισκο.

ο εκπροσωπος της φιλιπς, ο γιαννης σωκρατιδης προτεινε να κατεβει στην αθηνα για να υπογραψει συμβολαιο .

πρωτο τραγουδι της στην δισκογραφια το «στο πιοτο και στο τσιγαρο» και απ την αλλη πλευρα του δισκου το «παναγια μου σε σενα ελπιζω». αυτο ηταν. μετα θα ακολουθησουν μεγαλες επιτυχιες συνηθως των μανησαλη, πετριδη, και μαριολα.

«απονια και καταφρονια» «εγω σε ηξερα» «καλη σου τυχη» κ.τ.λ

μ αυτα και μ αυτα φτανουμε στο 1968 και τον γαμο του γιαννικου και της θαλειας. ο γαμος εγινε στην παναγια την φανερωμενη στην καλλιθεα με χιλιαδες κοσμο, με κουμπαρο τον αποστολο τεγοπουλο (κλακ φιλμ) και παρακουμπαρο τον νικο ξανθοπουλο. ο γαμος αυτος θα φερει δυο παιδια για το ζευγαρι τον αδαμ και την μαρια τα οποια ασχολουνται κι αυτα με το τραγουδι.

στην συνεχεια κατεβαινουν στην αθηνα και στο «χρυσο βαρελι» στις τζιτζιφιες , ο νεος λαικος χωρος του γιαννικου και της θαλειας, με σχημα (θαλεια, καμπανη, χαρη καραγιαννη, λουζα γαιτη).