ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η εικονα-ηχος-video-κειμενο ενδεχεται να υποκειται σε πνευματικα δικαιωματα.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης (25 Μαρτίου 1944 Γεννήθηκε στο χωριό Πετρωτό του νομού Τρικάλων. Έχει μικρασιατική καταγωγή από την μεριά του πατέρα του, καθώς ο παππούς

Κώστας Μαργαρίτης ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Είναι γόνος φτωχής οικογένειας και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια με πολλές στερήσεις.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στο τραγούδι και όταν στα 13 του χρόνια συνάντησε τον Τσιτσάνη, αυτός τον παρότρυνε να κατέβει αργότερα στην Αθήνα να τον βρει, όπως και έκανε στα 15 του, λαμβάνοντας θερμή υποδοχή. Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολήθηκε όταν απολύθηκε από την στρατιωτική του θητεία, στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ με αρχές του 70΄, τραγουδώντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα και αποκτώντας γνώση και εμπειρίες. Στην δισκογραφία μπήκε το 1981 με τον δίσκο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου», ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε χρυσός.

Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς του κλασικού λαϊκού και όχι μόνο. Θεωρείται από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και από τους κύριους εκπρόσωπους της θεσσαλικής σχολής.

 

Δισκογραφία

1981 – Εσύ Μιλάς Στην Καρδιά Μου

1982 – Πώς Να Σε Ξεχάσω

1983 – Μα Τι Λέω

1984 – Άκου Τι Θα Πω

1985 – Μ’ Αυτά Τα Τραγούδια Μεγάλωσα

1986 – Τα Χρυσά Μου Τραγούδια

1987 – Όχι Πισωγυρίσματα

1988 – Ο Άγνωστος

1989 – Έπρεπε

1990 – Συγκεντρώσου

1991 – Άκου Τι Σου Λέω

1992 – Μπορείς Να Πηγαίνεις

1993 – Δείξε Τη Μαγκιά Σου

1995 – Τέρμα Στη Λογική

1996 – Στα Εύκολα, Στα Δύσκολα

2000 – Κεχριμπαρένια μάτια

2000 – Δρόμοι Του Πουθενά

2001 – Όλα Θα Τα Διαγράψω

2002 – Τα Γούστα

2004 – Κόλαση

2005 – Ζήλια Που ‘χει η Αγάπη

2007 – Το Καλύτερο Μπεγλέρι

2008 – Κάτσε Να Λογαριαστούμε

2010 – Έγκλημα Και Τιμωρία

2012 – Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι

2013 – Παίζουμε Για Τη Φανέλα

2014 – Άλλη Μια Ζωή

2014 – Ξεψυχώ

2015 – Τα Τραγούδια Της Ομόνοιας

2016 – Η Μαγκιά

2016 – Λάθος Πορευτήκαμε

2016 – Σε Αερικό Σκοπό

2017 – Τα Δικά Μου Τραγούδια

2018 – Την Πλάκα Μου Κάνω

Αναζήτηση
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Α.Σ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
ΤΕΝΤΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ NEWS