ΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Η εικονα-ηχος-video-κειμενο ενδεχεται να υποκειται σε πνευματικα δικαιωματα.

Ο Ηλίας Μπουρνιώτης γεννήθηκε στην Αιανή Κοζάνης . Από παιδί ασχολήθηκε με τη μουσική και συμμετείχε σε διάφορα τοπικά συγκροτήματα.Πήρε μέρος στο πρώτο φεστιβάλ Νέων Δημιουργών «Νικόλαος Άσιμος» με το δικό του τραγούδι «Πού είσαι» στην Κοζάνη το οποίο κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία General Music του Σωτήρη Σταματελάτου στην Αθήνα.
Έχει εμφανιστεί σε γνωστά club και τηλεοπτικές εκπομπές. Συμμετείχε σε συναυλίες συλλόγων, δήμων και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις.
Το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος «Αγάπες μου περασμένες» σε στίχους και μουσική του ιδίου καλλιτέχνη Ηλία Μπουρνιώτη και με ενορχήστρωση του καταξιωμένου στο χώρο του Γιάννη Γκιούρα. Η ηχογράφηση έγινε στο studio New Sound στη Θεσσαλονίκη και κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Anti Records με διανομή General Music.
Από τις 18/7/2011 υπήρξε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία INsiteMUSIC, του Κώστα Μπουρμά στην Αθήνα με το τραγούδι»Αγανακτησμένο Rock» σε στίχους Ζωής Γρυπάρη και μουσική του Γιάννη Γκιούρα και το 2012 με το τραγούδι «Ο κόσμος μου, είσαι εσύ».
To Noέμβριο του 2013 κυκλοφορησέ το άλμπουμ με τίτλο «Πότε λοιπόν, θα αλλάξουμε» από τη δισκογραφική εταιρία General Music. Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι 5 με τίτλους «Πότε λοιπόν, θα αλλάξουμε», «Μία βροχή», «Δραπέτης», «Ονειρα» και «Σ’ αγαπώ»
Τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησαν δύο τραγούδια με μουσική του ιδίου καλλιτέχνη Ηλία Μπουρνιώτη, με ενορχήστρωση του Γιάννη Γκιούρα και με τίτλους «Μόνο εσένα» στίχοι Χάρις και το «Οσα τραγούδια κι άν πώ» στίχοι του Β. Γιαννόπουλου.
Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν από την δισκογραφική εταιρία General Music.
Το 2015, κυκλοφόρησε το digital single με τον τίτλο «Κλέφτης ονείρων», το οποίο κυκλοφόρησε από την Free Records, με executive producer τον Παύλο Χριστοδούλου.
Ηλίας Μπουρνιώτης – Κλέφτης ονείρων | Ilias Bourniotis – Kleftis oneiron – Digital Single 2015
Μουσική : Ηλίας Μπουρνιώτης
Στίχοι : Χάρις
Ενορχήστρωση : Γιάννης Γκιούρας (Studio New Sound)